Miljö- och livsmedelsdepartementet

Ett stort antal internetåterförsäljare erbjuder idag ett stort antal olika leveransformer. En av de populära idag är utlämningsställen, där du själv kan hämta dina nya varor precis när det passar dig. Leveranstypen är mycket flexibel och ofta även den billigaste leveransversionen.

Du ska lika gärna försöka beställa paketet för leverans till din hemadress eller till din arbetsplats. Alternativet är regelbundet lite dyrare, men också extremt okomplicerat. Den mest prisvärda frakttypen är dock att hämta ut paketet själv, men detta är villkorat av att du håller dig nära nätbutikens plats.

Förmågan att leverera är extremt viktig om vi behöver dina nya produkter med ett ögonblicks varsel, och för det ändamålet är det naturligtvis lämpligt att du kontrollerar det beräknade leveransdatumet för produkten i fråga.

Många onlineföretag erbjuder frakt samma dag på många artikelnummer, men var försiktig eftersom detta kräver beställning före en viss tidpunkt, med hänsyn till att de har en chans att få produkten skickad före logistikpersonalen har ledigt.

Fler och fler köper från e-företag

Det har visat sig vara ganska lättillgängligt för alla att analysera priser på olika e-butiker, och som ett resultat otaliga online företag har tvingats pressa prisnivån på produkterna – för spädbarn och barn, men även för män och kvinnor – avsevärt, och ibland erbjuda gratis leverans.

Det kan dock ändå vara lönsamt att undersöka flera näthandlare efter erbjudanden innan du handlar, så att du är säker på att få det billigaste priset.

Du bör bara vara försiktig med att om en internethandlare marknadsför en produkt till ett försäljningspris som kan verka extremt bra, så bör det i vissa fall vara en signal om en oäkta onlinebutik. Betalningar med kort omfattas ändå av en lag som skyddar dig som köpare mot bedrägliga internetbutiker.

Vi är generellt sett positiva till transaktioner med kort eller betalningar med mobiltelefon. Alternativt ska du använda ett erbjudande som ViaBill om du vill ersätta kostnaderna i flera omgångar.

Innan någon beställer från en butik på nätet bör du dechiffrera reglerna för onlinebutiken för att vara säker, men det är utan tvekan inte särskilt roligt.

En enkel lösning kan kanske vara att ta reda på om webbutiken har e-märket, vilket är en bild på att internetbutiken följer gällande danska regler, samt att internetbutiken är frekvent bläddras av specialister som har mycket kunskap om regelverket på området. Du erbjuds även möjlighet att få support om du upplever svårigheter till följd av din beställning.

Dessutom är det klokt att vara kunnig om de elementära villkor som är viktiga för transaktionen, såsom den utbytespolicy som används av e-affärer. Här är det också viktigt att du fortfarande behåller ditt kvittomail, så att du kan bevisa beställningen när som helst, oavsett om du letar efter produkter för en man eller en kvinna.

Beställ dit du bor eller till din arbetsplats

Trustpilot erbjuder dig riktigt passande genvägar för att sålla igenom olika tidigare användares uppfattningar och därför föreslår vi att du läser internetbutikens recensioner innan du lägger din beställning.

Facebook tillhandahåller liknande, alltid relevanta lösningar för att få inblick i internetåterförsäljarens kundnöjdhet. Dessutom finns det ett antal företag på webben där man kan ge en utvärdering av företagets tjänst, som även bör användas för att ta ställning till kundnöjdhet.

Vår webbplats finansieras av annonsintäkter. Vi arbetar med ett stort antal onlineföretag när vi presenterar deras erbjudanden och tjänar en avgift förutsatt att våra besökare gör en beställning.

Information om erbjudanden och internetbutiker stöds regelbundet, men vi förbehåller oss rätten till korrigeringar som kan ha genomförts efter att vi senast uppdaterade den information som användes.